Blog & Nieuws

Laten we samen een tuin beginnen?!

Laten we samen een tuin beginnen?!

Een tuin beginnen? En waarom samen?

Nou ja, één bloem of één plant dat maakt nog geen tuin, dus daarom samen. Wil je een tuin maken, dan heb je op zijn minst diversiteit nodig in bloemen, planten, boom, diertjes, tegels, bankje en ga zo maar door. Onlangs heb ik een visualisatieopdracht gedaan met professionals vanuit het Work&Life Center. Stel je voor dat wij samen een tuin vormen, wie of wat zou jij dan zijn in die tuin?

De grote stevige walnotenboom, die prachtige gele bloem, dat gras wat zo heerlijk mee kan bewegen met de wind, de sproeier die alles regen geeft!

Hoewel we bij het Work&Life Center allemaal individuen zijn, we werken immers allemaal voor ons eigen bedrijf, is het heerlijk om elkaar tijdens inspiratiesessies te verbinden. Meestal werken we op locatie met een kort programma. Onlangs gingen we er op uit omdat Marisak Weemaes een prachtige grastuin heeft. Daar wilden wij elkaar wel ont-moeten! En dat is meer dan gelukt. Allereerst omdat de omgeving Epe en de grastuin van Mariska een oase van rust, vogels en bosgeuren gaf. We moesten niets, alleen maar zijn. Echt een moment om jezelf op te laden, tussen alle online werksessies door.

Professionals gingen naar daarnaast naar huis met die korte reflectie, wie zou ik nu in de tuin zijn en waarom? En is dat wat ik wil, wat ik beoog? Of is dat wie ik nu ben?

Persoonlijk had ik gekozen voor de sproeier. Ik wil graag actief inspireren en stimuleren. Maar ik ontdek ook dat mijn sproeier gemakkelijk in de schuur blijft staan. Gelukkig was deze ontmoeting er, mocht ik sproeien en waren de bomen, planten, het gras en de nog bloeiende bloemen best blij met die regendruppels van mij!